ProductenBestellenNieuwsOver scrubs & ZoContactFoto's Scrubs & ZoGastenboek
Waarom Scrubs & Zo
Wat is scrubben?
Wat is scrubben?
Scrubben is het weghalen van dode huidcellen op je lichaam. Het verliezen van huidcellen is natuurlijk. Dagelijks verlies je duizenden cellen. Zo vernieuwt je huid zich automatisch. Je kunt je huid een handje helpen door te scrubben. Je verwijderd dan de oude huidcellen waardoor de huid weer glad en glanzend wordt. Op deze manier voorkom je oneffenheden, verdwijnen puistjes en pukkeltjes en ga je ingroeiende haren tegen. Bovendien wordt de huid sneller en egaler bruin wanneer je regelmatig scrubt.

 

Waarom Scrubben?

Naarmate je ouder wordt vertraagt het celvernieuwingsproces. Bij jonge mensen vernieuwen cellen zich tussen de 20 tot 28 dagen, bij oudere mensen duurt dit langer. Bovendien maakt je lichaam extra cellen aan als reactie op schadelijke stoffen van buitenaf, zoals luchtvervuiling, schadelijk zonlicht, droogte en stress. Hierdoor kan de huid zichzelf langzaam ‘verstikken’, hierdoor verliest de huid haar glans. Een Scrub behandeling kan dan weer zorgen voor een glanzende uitstraling.

Een goede Scrub behandeling kan bovendien zorgen voor een betere doorbloeding. Daarnaast kan het helpen tegen puistjes. Ook krijg je een gladder resultaat als je scrubt voor het scheren. Bovendien voelt een Scrub heerlijk aan op de huid en in combinatie met een heerlijke geur is een Scrub behandeling een lekker ontspannende ervaring.

 

Scrubben, hoe doe je dat?

Maak je huid goed nat en neem een beetje Scrub op je hand. Vervolgens wrijf je met de Scrub in rustige draaiende bewegingen over je huid. Zorg ervoor dat je niet te vaak over één stuk huid heen gaat, anders kan het gaan irriteren. Wees vooral niet te zuinig met de Scrub en Scrub ook niet te hard. Scrub liever wat langer, maar met zachte hand, dan even kort boenen. Dan spoel je alles eraf en je huid voelt superzacht aan! Belangrijk is dat er geen zout of suiker meer op het lichaam aanwezig is, dit kan namelijk gaan schuren. Het kan zijn dat je huid na het Scrubben een klein beetje rood is, dit komt doordat de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt.

 

Scrubben op het lichaam

Voor het lichaam hebben wij gekozen voor diverse varianten Body Scrubs van suiker en zeezout. De huid op je lichaam is dikker en dus minder kwetsbaar, hierdoor is het mogelijk om een grovere Scrub te gebruiken. Masseer de Scrub in over je hele lichaam, maar pas op bij de kwetsbare delen van je huid. Dan alles weer afspoelen en je huid voelt stralend en zacht aan.

 

Gezicht Scrubben

Je gezicht heeft een kwetsbare huid, daarom hebben wij voor het gezicht een speciale Gezicht Scrub van maïsmeel en havermout ontwikkeld. Deze is fijner van structuur en dus veel zachter voor je huid. Masseer de Scrub zachtjes op het gezicht met kleine ronddraaiende bewegingen, hiermee verwijder je dode huidcellen en mee-eters. Let bij het inmasseren op de zogenaamde t-zone van het gezicht: neusvleugels, kin en midden van het voorhoofd. Vermijd de tere huid rond de mond en de ogen. Smeer je gezicht na het Scrubben in met een verzorgende vochtinbrengende crème. Je gezicht mag je 1 tot 2 keer per week Scrubben.

 

Lippen Scrubben

De Lip Scrub van Scrubs & Zo is speciaal ontwikkeld voor de tere huid van de lippen. Het is een zachte suiker Scrub met verzorgende oliën. Scrub de lippen maximaal 1 minuut en smeer ze daarna in met de Lippenbalsem “Lief”.
Door regelmatig Scrubben zullen de lippen voller en roder worden door betere doorbloeding


Handen Scrubben

De handen krijgen dagelijks veel te verduren, door het gebruik van water, reinigingsmiddelen en weersinvloeden. Om de handen zacht en glad te maken hebben wij een heerlijke Hand Scrub gemaakt op basis van suiker en vochtinbrengende olie. Dit maakt de handen heerlijk zacht en soepel. Verzorg de handen na het Scrubben met het Handmasker voor het ultieme resultaat.

 

Voeten Scrubben

Onze voeten ‘dragen’ ons letterlijk door het leven, zij kunnen dan ook zeker wat extra verzorging gebruiken. Onze Voet Scrub is gemaakt op basis van zeezout in combinatie met antiseptische, verzorgende en frisgeurende oliën. Droog de voeten na het Scrubben goed af en smeer ze in met de verzorgende Voetbalsem.

 

Hoe vaak Scrubben?

Stem het aantal Scrub behandelingen altijd af op je huidtype. Heb je een droge en gevoelige huid? Scrub dan 1 keer in de week. Heb je een normale tot vette huid? Dan kun je 2 tot 3 keer per week Scrubben. Maar let op, ga nooit schrobben! Zodra je je dode huidcellen hebt verwijderd heb je te maken met tere, nieuwe huidcellen. Door agressief te Scrubben kun je de huid beschadigen en ontstaat er irritatie. Scrub dus langzaam en met zachte ronddraaiende bewegingen, geniet van de heerlijke geuren en wordt blij van het geweldige resultaat!


 ProductenBestellenNieuwsOver scrubs & ZoContactFoto's Scrubs & ZoGastenboek